Хиляди тръгнаха на път в първия ден от четирите празнични почивни дни. Засиленият трафик доведе до трудности в движението, образуването на тапи и часове чакане във възлови точки.

До късния следобед 30 хил. автомобила напуснаха София. Това посочи комисар Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция", цитиран от "Фокус".

На почивка в чужбина

Най-голямото струпване на коли се образува в посока Гърция и в частност КПП „Кулата”. От рано сутринта граничарите работят на пълен капацитет, за да обслужат близо 10-километровата опашка от чакащи коли.

Снимка: bTV

По обяд задръстването достигна до с. Марикостиново, а доста коли се отказаха да чакат и обърнаха движението по аварийната лента.

Непосредствено преди „Кулата” гранични полицаи регулираха движението.  

Полицията съобщи, че интензивен трафик има и по другите гранично-пропусквателни пунктове в посока Гърция и препоръча пътуващите да не се насочват приоритетно към Кулата, а да изберат и Ивайловград, Илинден, Капитан Петко войвода или Златоград.

На КПП „Калотина” трафикът също беше затруднен от огромно струпване на пътуващи. Движението в посока Сърбия става бавно въпреки отворените допълнителни гишета.

Ремонтът на Хемус

Колона се образува преди тунела "Витиня" на АМ „Хемус”, съобщи полицията. Причина за това са извършващите се ремонти и пренасочването на двупосочно движение в едната от тръбите на тунела.

Потребители сигнализират в рубриката „Аз репортерът” за затруднено придвижване на АМ „Струма” между Благоевград и отбивката за Банско, както и в района на Симитли.

Снимка: Аз, репортерът

Към Бургас движението също е натоварено, а в началото на града се е образувала колона, изпратени са допълнителни мобилни екипи на пътна полиция.

От МВР уточняват, че след успокояване на трафика предстои и акция за шофиране със несъобразена скорост и в нетрезво състояние.