Трети ден продължава почти пълната блокада оп границата с Гърция. Затворени останаха пропускателните пунктове при Кулата, Илинден и Ивайловград.

Напрежението сред шофьорите на границата от българска страна ескалира след като за кратко движението беше възстановено и 150 камиона успяха да преминат границата. Стигна се до хаос и опити за нерегламентирано предреждане на опашката.

Движението през ГКПП Илинден – Ексохи беше пропуснато в 15 часа за кратко, но след това отново беше блокирано. Повечето шофьори предпочетоха или да отидат на ГКПП Кулата, или да паркират тировете по гаражи.

На българската страна на ГКПП Кулата има линейка и пожарна, в случаи, че има нужда от тях. Раздава се вода и храна, но българските власти не могат да осигурят помощ за българите, които чакат на гръцка територия.

Шофьори, които тази сутрин влязоха от Гърция, разказаха, че там чакането е по-трудно - няма помощ, няма и завадения. На гръцка територия полицията не разрешава на фермерите да блокират пътища, твърдят още шофьорите на тирове.

В четвъртък Гърция ще бъде парализирана от 24-часова общонационална стачка. Синдикатите в страната организират и масов протест в столицата срещу плановете на правителството за реформа в пенсионната система.

Под натиска на международните кредитори, Атина трябва да приеме орязване на социални придобивки за пенсионерите и да увеличи социалните осигуровки на трудещите се.