Горски елен загина в Русе. Животното обикаляло из града в продължение на три месеца, без да бъде заловено от институциите. До снощи, когато станало жертва на пътен инцидент.

За първи път еленът е видян през нощта в квартал „Здравец" в края на октомври. Подадени са десетки сигнали на тел.112, но животното не е открито. Вчера следобед еленът се появява отново, и то посред бял ден.

Свидетели на необичайната гледка стават русенци от квартала.

„Тук беше по Липника, първо нататък отиде, после явно се уплаши от колите и се върна, и тук между блоковете замина…Виждал съм елени, обаче тук в града за първи път”, разказва Мюджин Даудо.

„В първия момент, като си тръгвах, малко уплашена бях, ама си викам - той като е уплашен, няма как да ме закачи…като се прибирам, разправям на съседите и не ми вярват”, каза Маргарита Николова.

Според специалистите от Горското стопанство става дума за елен-лопатар, избягал от частен зоокът.

„По всяка вероятност това животно е гледано някъде наблизо в зоокът, откъдето е избягало. И се върти в близост до територията, откъдето е излязло”, обясни розали Коев, главен експерт в РУГ-Русе.

За съжаление историята завършва трагично. Снощи еленът се качил на международното шосе, където е блъснат от автомобил и загинал.