Днес времето ще е слънчево с максимални температури  между 26° и 31°, в София – около 26°.

 

 По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 23-25°, близки до температурите на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

 В планините ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°.

 

  През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево и горещо. В източните райони ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, на морския бряг – от 24° до 27°.

 

През почивните дни също ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя, когато на места е възможно и за кратко да превали. Максималните температури ще са между 30° и 35°. През нощта срещу понеделник на места, главно в западната половина от страната, ще превали, възможно е и да пригърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще проникне малко по-хладен въздух и в началото на следващата седмица дневните температури ще се понижат, задържайки се в повечето райони под 30°. Облачността ще е променлива, в понеделник до обяд все още на места в Северна България са възможни превалявания. Във вторник вероятността за валежи намалява.