Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони, ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.

 

По Черноморието ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се  развива  купеста облачност и на отделни места ще превали. Вятърът ще се ориентира предимно от изток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от 25° до 30°. Температурата на морската вода е от 19° до 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

 В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и пригърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части –  силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра  ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

 

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, след обяд в равнините и низините -  горещо. След пладне ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°.

 През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в западните и  планинските райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Без валежи ще остане в неделя. Температурите ще се задържат без съществена промяна - максималните над 30°, малко по-ниски по Черноморието.