Голяма част от Синята и Зелена зона в София са непочистени от снега. Зрители ни сигнализираха, че въпреки трудното паркиране, в зоната се поставят скоби, а паяци вдигат колите.

Малките улици около „Пирогов” са зелена зона и не са почистени от снега. Пациенти на болницата, паркират колата си трудно, и после я откриват със скоба.

Въпреки че улицата е труднопроходима дори за пешеходец, едно семейство праща есемес за платено паркиране.

„Ние нямаме избор, на свиждане сме. Не знам, не знам какво да кажа, ето ние не можем да прескочим. И съм на мнение, че не трябва да плащаме, това са излишни пари”, казва Наталия Велева.

„Правилата в зоната са следните: паркираш и тогава заплащаш. И ако няма как да се паркира на това място, ще търсиш свободно място, където може да се паркира”, каза Румяна Милова, от дирекция "Паркиране и мобилност" в Център за градска мобилност - София.

Към момента е почистена Синята зона на булевард „Патриарх Евтимий”. Приоритетно снегорини са минали и през малките улици в района на Столичната община.

А в Русе ситуацията е различна - втори ден там паркирането в платена зона е безплатно.

„Предвид на това, че на този етап не можем да дадем качествената услуга на гражданите, беше взето решение, докато не бъдат почистени както трябва, да не се събират съответните такси”, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов.

От русенската община призоваха шофьорите да спират на изчистените места, за да може техниката да влезе навсякъде. Събирането на такси ще бъде възстановено от утре.