Днешният празничен ден е последният от четирите почивни дни, през които по традиция мнозина българи пътуват – и у нас, и в чужбина.

„Голямото завръщане” от Гърция към България доведе до образуване на километрична колона. На много места по трасето от ГКПП „Кулата” до Благоевград, където започва новата автомагистрала „Струма”, колите се движат в колона.

Средната скорост край Симитли, където е най-натоварено – заради събирането на двата потока – от Кулата и от Банско, е между 30-40 км/ч, съобщиха от КАТ.

Снимка: Аз, репортерът

Очаква се в следобедните часове трафикът към Дупница и София да се засили още повече, тъй като близо 20 хил. автомобила средства напуснаха страната през ГКПП „Кулата – Промахон” в петък и събота.

Интензивен е трафикът към столицата и по АМ „Хемус” – колона от автомобили се е образувала в участъка от Ботевград до тунела „Ечемишка”. Така изглеждаше трафикът там още по обяд:

В столицата е натоварено движението по Ботевградско шосе, където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра.

От полицията напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните условия скорост.

Ето къде може да очаквате засилен трафик, ако сте на път:

Снимка: bTV