Натоварен трафик в последния ден от новогодишните празници. Повече от 300 000 се прибират след пътуване за празничните дни. Прибирането съвпадна със започналите още снощи снеговалежи.

При Владая, където се прибират всички празнуващи от Банско и Гърция трябваше да има две ленти в посока София за да се избегнат задръствания. Заради силния вятър тази организация на движението не беше осъществена, а това образува тапа на входа да столицата.

Най-интензивно беше движението в следобедните часове на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата. В следобедните чаове от пътната агенция затвориха за движение Троянски проход.

Снегът оказва се отново ни изненада - липсата на почистване затрудни движението на автомобили по магистралите и пътища в страната. Хората язвително се шегуваха в социалните мрежи, че имаме нова ски писта - магистрала Тракия. 

Във Врачаско проблемите започнаха малко след два следобед, когато несъобразили се със забраната тирове закъсаха на международния път Е-79 и блокираха движението. Оправдаваха се, че няма къде да спрат и че пътят не бил почистен.

Към три часа стана първата катастрофа, когато лек автомобил  заседна върху разделителната мантинела. За щастие, жената е невредима.

Имаше и други закъсали леки коли. От пътното управление съобщиха, че машините чистят международното шосе без прекъсване вече денонощие и половина.

Непочистена и труднопроходима. Така изглежда автомагистрала Тракия, в следобедните часове на деня. Кадрите са изпратени от наши зрители в рубриката „Аз, репортерът”

Хиляди пътуващи към столицата - затруднена и заснежена атомагистрала Хемус. От кадри на други наши зрители става ясно, че пътят Видин-Димово не е почистен и опесъчен. Линейка с пациент е останала блокирана.

В областите Велико Търново и Габрово, пътищата са проходими при зимни условия. За проходът Шипка е в сила ограничението за тежкотоварни камиони над 10 тона.

Слаб сняг превалява в района на Смолян и Пампорово. Няма проблеми в движението.

В столицата хлъзгавият път вероятно е причината за две кататрофи, които завършиха без сериозно пострадали. Кола падна в канавка след удар с друга кола в района на Южния парк. Друг автомобил се удари в дърво и го изкорени на булевард "Иван Гешов".

Във Варна снежната покривка не надвиши 2-3 сантиметра. Трафикът остана спокоен през целия ден, на места се образуваха заледявания. В отделни райони имаше проблеми с електрозахранването.

Десетки автомобили се събраха в снежния ден да се пързалят на паркинга на хипермаркет.  Безразсъдните шофьори са се организирали в социалните мрежи и така си покачвали адреналина.

На този фон обаче регионалното и вътрешното министерство обавиха, че са се справили с обстановката. 

Повече от 1000 снегорина почистват републиканската пътна мрежа. 240 патрула на МВР участват в справянето със зимната обстановка. 

„Създадената организация, която направихме и за Коледа, и за Нова година, по отношение на спирането на тировете даде своят резултат. Благодарение на това за Коледа овладяхме и за пъряа година имахме ефективно спряни, в часовете за спиране тежкотоварни превозни средства. Това направихме и в днешния ден”, каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие.

На АМ "Струма" времето продължава да вали сняг и е много студено. Хиляди се отправиха на път в последния почивен ден.

Първият сняг изненада туристите в Банско в момент, в който се готвеха да напуснат хотелите.

Всички тръгнаха по-рано, по-навреме, тъй като се притесняват да не останат по пътя някъде в задръстване. Затова колоните се извиха още преди обяд. Разминаваме се с автомобили със специален режим, ескортиращи почиващи в Банско политици.

Снегът извади много коли от строя и се наложи да бъдат транспортирани от пътна помощ.

Най-вероятно заради лошото време 15 трафопоста бяха повредени и токът беше прекъснат. Часове наред нямаше ток в Благоевград, Симитли и Банско.