Без километрични задръствания, но с поредица от тежки катастрофи на основни пътища – така изглеждаше днешният 1 май, когато десетки хиляди автомобили отново се отправиха към големите градове в страната.

Въпреки очакванията, проблеми нямаше и с трафика от Гърция. Първомайските стачки в южната ни съседка оказаха влияние върху пътуването във вътрешността на страната, но на границите беше спокойно. Привечер движението беше интензивно, но не се стигна до очакваните задръствания, предаде кореспондентът на bTV Ирина Жерева.

Час преди обяд катастрофа по пътя Стара Загора – Казанлък обаче взе жертва. Тежкотоварен камион, превозващ чакъл, не успя да завие край т. нар. Италиански мост и се преобърна. Заради катастрофата в продължение на няколко часа движението по пътя беше затруднено.

Също преди обяд на 10-ия километър по магистрала „Хемус“ в посока Варна румънски тир за малко не уби хора, навлизайки в платното за насрещно движение.

Тирът се е движил в посока София, когато внезапно шофьорът изгубил контрол върху управлението. Според КАТ той объркал пътя и завил рязко наляво. Пред камерата ни версията му беше друга – че е имал проблем с гумите.

Привечер движението на мястото на инцидента беше спокойно, но следите от него още личаха.

Наш зрител ни изпрати и видео, заснето следобед в прохода Шипка. На него се вижда как автомобил предприема изпреварване в участък, където това е забранено, и за малко не удря моторист, застрашавайки живота и на останалите шофьори около него. Като по чудо, пострадали няма.

Инцидент в последния почивен ден стана и на ГКПП „Кулата“, но се размина без сериозни последствия – старо дърво падна върху кантара за камиони. За щастие, в този момент там нямаше хора.

Следващата по-дълга почивка е само след 5 дни – три почивни дни заради Гергьовден.

Вижте повече във видеото: