Голямото пътуване – къде трафикът е натоварен
Задръствания вече се образуваха
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Засилен трафик
Снимка: Аз, репортерът

Стотици хиляди българи тръгнаха на път в навечерието на четирите почивни дни за великденските празници и в следобедните часове вече се очертаха най-невралгичните трасета.

Справка в системата за актуална пътна обстановка на АПИ – ЛИМА, показва, че, очаквано, трафикът е по-натоварен при ГКПП „Кулата“ и „Маказа“ на границата с Гърция, както и при ГКПП „Капитан Андреево“ на пътя за Турция.

Засега все пак засега през „Кулата“ се преминава нормално, съобщи кореспондентът на bTV Ирина Жерева. На пункта обаче има засилен граничен контрол, макар да е въведен облекчен режим. За по-бързо преминаване си пригответе всички необходими документи – лични карти, талон на автомобила, ако пътувате с дете – задграничния му паспорт и, ако пътува само единият родител – заверена декларация за съгласие на другия.

Вижте повече във видеото:

На ГКПП „Илинден“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“ движението е с нормална интензивност, на ГКПП „Златоград“ и ГКПП „Ивайловград“ трафикът е спокоен.

Задръствания вече се образуват на изходите на големите градове.

В София те са на бул. „Околовръстно шосе“ при кв. „Горубляне“, на Е-79 и Панорамния път в посока Перник, на „Самоковско шосе“.

В посока Гърция през „Кулата“ малко по-натоварено е движението при Драгичево, п.в. „Кочериново“, Кресна, Долна Градешница. По пътя има засилен полицейски контрол.

В посока Турция през „Капитан Андреево“ трафикът на АМ „Марица“ става натоварен след разклона за Димитровград.

Стотици хиляди тръгват на път за ВеликденГотови ли са превозвачите да реагират с извънредни автобуси и влакове и кои са най-натоварените пътища?

В 16 ч. АПИ ограничи движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона. Те ще бъдат спирани от патрули на Пътна и Охранителна полиция до 20 ч.

Организирани са и акции за алкохол и наркотици.

По Великден: Повече полицейски патрули ще следят за нарушители по пътя за Гърция Движението на „Кулата” тази сутрин е спокойно, но трафикът започва да става по-интензивен

Около обяд се образува километрично задръстване на АМ „Тракия“, на 18-ия километър в посока София, заради авария на турски тир. Шофьорът е починал, вероятно от инфаркт. Ограничено беше движението в активната и изпреварващата лента. Около 14 ч. то беше възстановено.

Вижте видеото, изпратено ни в платформата „Аз, репортерът“.

Около 15 ч. беше ограничено използването на аварийната лента при 295-ия км на АМ „Тракия“ в посока София, отново заради катастрофа.

Очакваме и вашите сигнали, снимки и видеа в платформата „Аз, репортерът“.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре