Главният прокурор поиска имунитета на още двама депутати
Това са Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Сотир Цацаров, прокуратура
Снимка: Ладислав Цветков

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на още двама депутати – Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ, съобщиха от прокуратурата.

Генов е обвинен за съучастие в купуване на гласове в Асеновград на парламентарните избори тази година. Той и Николай Христев са предлагали по 25 лв. за глас на вота през март.

Манол Генов, БСП
Снимка: БГНЕС

Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 г. в Асеновград, в съучастие с главния архитект на града Константин Атанасов, като подбудител Манол Генов умишлено го склонил да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на строителство без изискуемото съгласуване на проектната документация. 

Арестуваха главния архитект на АсеновградКонстантин Атанасов е привлечен като обвиняем за искане на подкуп

Става въпрос за поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата "Метошка махала".

Имунитетът на Димитър Гамишев от ГЕРБ е поискан заради причиняване смъртта на пешеходец при шофиране с превишена скорост в Благоевградска област.

Димитър Гамишев

Той е обвинен за това, че на 27 ноември 2014 година е причинил катастрофа в благоевградското село Копривлен. Депутатът е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец – И. Г. Ж. от село Копривлен, като причинил смъртта му. 

Гамишев се отказа веднага от имунитета си, съобщиха от ГЕРБ. 

Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър АврамовТой е обвинен и подсъдим за търговия с влияние

Така броят на депутатите, на които Цацаров е поискал имунитета, нарасна на шест.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре