Над 230 работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в Австрия и Германия ще бъдат обявени на организираните от Агенцията по заетостта "Европейски дни на труда" през септември, съобщи агенцията.

Работните места в Австрия са за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. Освен атрактивно заплащане, работодателите предлагат безплатно настаняване и храна в периода на заетост, пише в съобщението.

Германия също търси квалифициран персонал в сферата на туризма - готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене като възможностите не се изчерпват с публикуваните оферти.

От агенцията препоръчват кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на националния EURES сайт, в рубриките "Работни места" и "Новини". От всички кандидати се изисква да владеят немски език. Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация.

Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на интервю в избрания от тях град в България. Интервюто се прави на немски език.