ГЕРБ предават проекта „Цанков камък“ на прокурор, защото според тях съоръжението се е пропукало, а виновни за това са БСП.

Според социалистите управляващите имат проблем с високите температури.

От партията на Бойко Борисов се притесняват, защото само седем години след приключване на проекта, вече са налице дефекти, заради които огромни количества вода се просмуквали в земята.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви на пресконференция във Варна, че според него проекти като АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“ са ярки примери за изтичане на държавни средства и корупционни схеми от времето на Тройната коалиция.

От партията на Корнелия Нинова отговориха, че става дума за кампания от пресконференции по различни теми, които имат за цел да прикрият скандала с обвинения в рекет със суджук депутат от Добрич Живко Мартинов.

Депутатът от БСП Кирил Добрев обяви в София, че според него няма никаква опасност за съоръжението и населението и изрази предположение, че колегите му от ГЕРБ са слънчасали.   

Още в средата на юли bTV показа как язовирът е изпразнен заради планов ремонт на НЕК. Проектът „Цанков камък“ се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който по време на управлението на Тройната коалиция (НДСВ-БСП-ДПС) получи 1,5 млн. лв. от консултации.