От ГЕРБ поискаха оставката на президентския секретар Пламен Узунов
Те обвиниха още БСП в двоен стандарт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Тома Биков
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ поиска оставката на президентския секретар по антикорупция Пламен Узунов от парламентарната трибуна. Според управляващите, заради снимката, на която Узунов позира преоблечен като Хитлер, той трябва да бъде отстранен.

ГЕРБ обвиниха БСП в двоен стандарт, защото в предишните случаи на снимки в редиците на управляващите с хитлеристка символика са искали оставки, а сега не.

„Реакцията на БСП дойде на четвъртия ден след избухването на скандала, когато не по своя инициатива, а в отговор на журналистически въпрос Корнелия Нинова заяви: „Президентът Румен Радев сам взима решенията за състава на екипа си, но демонстрациите на хитлеристки символи са недопустими, акъл на президента не даваме, но подобни хитлеристки символи и знаци са недопустими”, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Вече имаме двоен стандарт. Завръща се максимата от социализма, според която всички сме равни, но някои са по-равни, особено ако са приятели на президента”.

Корнелия Нинова за Пламен Узунов: Хитлеристките символи са недопустими"Акъл на президента не даваме", подчерта лидерът на БСП

Президентът Румен Радев вчера заяви, че не вижда причина за отстраняването на Узунов, защото окарикатуряването на Хитлер не трябва да се приравнява с флирта с нацизма.

Пламен Узунов няма да подава оставка заради нацистките снимкиТе били правени по време на маскарад, заяви той за bTV

А БСП бяха категорични, че не се намесват в решенията на държавния глава.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре