ГЕРБ и Патриотите се разбраха за сигурността, енергетиката, спорта и туризма
По думите на Цветан Цветанов до края на седмицата ще бъдат оповестени конкретни параметри пред медиите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    11
Преговори за правителство
Снимка: Ладислав Цветков

„С Обединените патриоти имаме консенсус по секторите „Сигурност”, „Енергетика”, „Спорт” и „Туризъм”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата в Народното събрание.

Той добави, че до края на седмицата се надява да имат параметри, които да бъдат публично оповестени пред медиите.

„В момента започнахме да говорим по секторни политики”, поясни той.

Нова седмица, нови преговори между ГЕРБ и „Обединени патриоти”В следващите 9 дни хората на Борисов и националистите се очаква да се разберат за общо правителство

По думите му диалогът с Патриотите е много конструктивен, като до дни ще имат основата за едно 4-годишно управление с премиер Бойко Борисов.

„Не сме обсъждали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар”, поясни още Цветанов.

Той добави, че не са обсъждали и темата за ограничаване на избирателното право в чужбина.

По думите му това, което ще бъде разписано в бъдещата управленска програма, ще бъде изпълнено от всички политически формации, които се подпишат под нея.

преговори за правителство
Снимка: Ладислав Цветков

„По въпроса за размера на пенсиите има сближаване на позициите”, заяви Валери Симеонов от НФСБ, като поясни, че до приключване на преговорите по програмата няма да се говори за министерски постове.

Цветанов също поясни, че за структура и персонален състав на Министерския съвет ще се разговаря чак след съгласие по секторните политики.

  • 6
    11
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре