„Коалиционното управление е стабилно, продължаваме напред”, заявиха пред медиите зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов и председателя на ПГ на националистическата коалиция и лидер на „Атака” Волен Сидеров след срещата на лидерите на управляващата коалиция.

Третият участник в нея – Валери Симеонов, не пожела да каже нищо, защото бил объркан.

През последните седмици между партньорите в коалицията се разменяха остри реплики, вкл. и през медиите. След днешната среща обаче всичко се оказа потушено, а лидерите увериха, че няма напрежение в коалицията, а нейните лидери са се договорили за по-чести сбирки, на които да се обсъждат коалиционни въпроси и важни обществени теми.

Цветанов увери, че в управляващата коалиция няма разминавания, а само различни мнения, които във формата на диалог ще бъдат изчистени и ГЕРБ и Патриотите ще бъдат единни в пленарната зала и в изпълнителната власт.

„Всеки има някакво мнение за политическия си партньор и опонент, но коментари пред медиите не са коректни”, посочи той.

Волен Сидеров пък заяви, че е бил подведен за членството на зам.-председателя на ГЕРБ в БКП, какъвто коментар той направи вчера, критикувайки в интервю методите на действие на Цветан Цветанов.

„Никога не съм бил комунист, затова и не съм се почувствал засегнат”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. „Само комсомолец”, добави Сидеров.

„Не знам кое наричате остри думи”, отговори лидерът на „Атака” на въпрос за използваната от него в медии лексика по адрес на Цветанов и на Симеонов.

„Всичко е наред, продължаваме, надявам се по-често да се виждаме, да обсъждаме проблемите, защото това наистина е въпрос, който трябва да решаваме, посочи той.