Председателят на АБВ Георги Първанов откри предизборната кампания на партията в Ловеч. Присъства и заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Във всички общини в областта има издигнати кандидати за общински съветници от АБВ, заяви областният председател Дилян Енкин, цитиран от БТА.

В нито една община обаче партията не издига кандидат-кмет. В няколко общини подкрепят кандидатурите на БСП: в Ловеч - Минчо Казанджиев, в Троян - Донка Михайлова, в Летница - Красимир Джонев. В Тетевен дават подкрепата си за Николай Павлов, в Ябланица - за Иван Цаков, в Априлци - за Младен Пелов, и тримата издигнати от местни коалиции.

Георги Първанова заяви, че АБВ има своите кандидати в 280 общини и райони в страната; 180 от тях са кандидати на АБВ, а останалите стотина са издигнати от други партии, подкрепени от АБВ. "Аз намирам това за много важно в ситуация, когато страната ни изживява няколко кризи - икономическа, ценностна, а сега - и бежанска криза, която поставя на изпитание националната сигурност.

В такъв момент местните избори не могат да бъдат повод просто да се преброим коя партия колко привърженици има. В тези избори трябва да изберем най-достойните, най-честните, най-работещите общински съветници и кметове на населени места, заяви Първанов.

Той определи листите с общински съветници на АБВ в областта като балансирани, убедителни, с високи професионалисти.