Променя се профилът на Европа. Такава Европа ли искаме? Европа беше силна със своя ред и своята законност. „Дъблин”, „Шенген” – всичко отиде по дяволите… Трябва съд за виновниците, коментира в предаването „Лице в лице” бившият конституционен съдия и депутат Георги Марков.

Престъпници нападнаха Европа! Край на сантиментите!Трябва да има европейска армия, която да ни защитава, е неговото мнение относно бежанската вълна, заляла Стария континент.

„Ще стават по-жестоки неща! Хората ще излязат на улиците! Не можем да харижем християнския континент, защото Сорос така е решил. Това че сме в ЕС, не означава, че нямаме суверенитет”, добави той.

„Да бъдем така добри да кажем кой реши султан Ердоган да пази Европа? Г-жа Меркел. Да ни пази Турция, но срещу какво – първо визи, второ – ускорено приемане в ЕС. И ако това не стане, Ергодан може да ни пусне една порция за наказание”, смята Марков.  

„Няма европейска страна, която да не предвижда затвор за незаконно преминаване на национална граница. Тези хора, ако са бежанци, да идат на ГКПП-то и да си покажат паспортите… Ние европейците, които трябва да се движим свободно, сега сме второ качество, а мигрантите преминават кой откъдето иска – без паспорти и без да бъдат проверявани дори за оръжие”, коментира Марков.

Виктор Орбан е жива легенда, няма друг като него с толкова ярко антикомунистическо минало сред 28-те лидери на страните от ЕС, заяви Марков. Той е безспорно е човекът, който знае как се защитава граница, национален суверенитет, как се защитава християнство.

Докато говорят за Унгария, западноевропейските лидери трябва да стоят мирно, това е велик народ, който излезе с голи ръце срещу съветските танкове през 1956 г. и събори първата тухла от Берлинската стена, като преряза телената ограда с Австрия през 1989 г., добави той.  

Марков коментира и очакваната кандидатпрезидентската номинация на ГЕРБ. Той отговори, че знае името на кандидата, но няма да го назове, защото това ще направят хората от партията на 2 октомври.

Марков обаче беше категоричен, че кандидатът за президент на ГЕРБ ще е жена.

Вижте още във видеото: