„Нямам нищо общо с договора за 51 млн. лв. на „Пътища Пловдив”, който в момента се разследва от прокуратурата”, заяви бизнесменът Георги Гергов по повод публикации в медиите, които свързват неговото име с проверката на АПИ.

Гергов и фирмата „Слънчев ден” АД-Варна са притежавали акции, представляващи 98% от капитала на „Пътища Пловдив” АД, но те са били продадени на „Кристи Строй” ЕООД-Благоевград и Асен Савев на 13 март 2014 г.

Промяната е вписана в Търговския регистър на 25 март същата година.

От тази дата членовете на Съвета на директорите – Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ангел Коджаманов, са заличени от Търговския регистър и дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав:  Кристина Ивавчева, Асен Савев и Маргарита Попиванова, като се представлява от Маргарита Попиванова и Асен Савев.

„Тази информация е публична и общодостъпна и може да се провери”, пише в официалната позиция на Гергов.

„Считано от посочените дати, Георги Гергов лично и свързани с него лица нямат отношение под каквато и да било форма нито към управлението, нито към собствеността на „Пътища Пловдив”, посочва се в писмото.

Договорът, който прокуратурата разследва, е сключен на 30 юни 2015 г., стана ясно от изявленията на прокуратурата по-рано през деня.