Ген. Стефан Петров: Нашите пилоти летят опасно недостатъчно
Има установени стандарти на база на дългогодишния опит в авиацията – нашите пилоти летят доста под тези стандарти, допълни той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
ВВС
Снимка: БГНЕС

„Нашите пилоти летят опасно недостатъчно”, заяви ген. Стефан Петров по случай трагичния инцидент от миналата седмица, при който командир на вертолет „Пантер” изгуби живота си по време на учение.

„Годишният нальот е крайно недостатъчен. Има установени стандарти на база на дългогодишния опит в авиацията – нашите пилоти летят доста под тези стандарти”, категоричен е Петров, който има около 3100 летателни часа.

Кап. Георги Анастасов е спасил своите колеги с цената на живота си (ОБЗОР)Изясняват се обстоятелствата около катастрофата на вертолета "Пантер" на ВМС

Според него проблемът с нальота на нашите пилоти не е от вчера и от днес, но когато има инцидент започва да се говори по темата.

„Ако всяка година бяха отделяни едни нормални средства за поддръжката на самолетите, нямаше да стигнем до положението в момента”, допълни Петров.

„Да кажеш, че професията на пилот е хоби, а самолетите – скъпи играчки е неприемливо”, коментира още Петров по повод изказването на премиера Бойко Борисов по темата.

„Нека припомним случаите в Бисер, с горските пожари, с прелитането на чужди самолети до нашите граници и да видим дали любителите пилоти реагират правилно”, каза още той.

„Авиацията е сложно нещо. Това е един организъм, в който един орган, ако не работи, тогава целият организъм не работи”, допълни Петров.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре