ГДБОП ще проверява телефона и компютъра на самоубилото се в Стрелча дете
От прокуратурата съобщиха, че все още не могат да отговорят на въпроса защо 11-годишното момче е сложило край на живота си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
2111448166.jpg
Снимка: iStock

Служители на ГДБОП ще извършат специална видеотехническа експертиза на лаптопа и телефона на 11-годишното момче от Стрелча, което се самоуби преди дни, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес в Стрелча бяха изпратени четирима психолози от Института на МВР, както и двама прокурори от Върховната касационна прокуратура.

Версия: Самоубийството на детето в Стрелча е повлияно от игра с предизвикателстваСпоред психолози самоубийството е било търсен изход – за него е имало знаци много по-рано, но те не са направили впечатление на родителите и близките му

„Все още нямаме отговор на въпроса защо момчето е сложило край на живота си”, допълни Арнаудова на специална пресконференция в Пазарджик.

Преди да се самоубие момчето е оставило две видео обръщения до родителите си. В тях то обяснява, че не те са виновни за действията му.

По думите на Арнаудова най-важна е комплексната психологическа експертиза. Специалисти ще работят и разговарят с родителите и лица от близкия приятелски кръг на момчето, за да установят причината за действията му.

Междувременно старши комисар Йордан Рогачев призова родителите да бъдат особено бдителни и да наблюдават поведението на децата си, за да ги предпазят от потенциални заплахи в интернет. Това остава една от водещите версии за смъртта на момчето – че е бил подтикнат от игра, която поставя опасни предизвикателства. Детето е имало два профила в социалната мрежа „Фейсбук”, които също ще бъдат проверени.

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре