Късно снощи падна блокадата на българо-гръцката граница при "Кулата" и на граничен пункт "Илинден". Временно беше възстановено е преминаването на камиони.

Тази сутрин обаче гръцките фермери отново блокираха движението на Кулата, като заявиха, че вече няма да пропускат и леки автомобили.

На Кулата тази сутрин вече се образува 3 км опашка към 7 часа, а към 8 часа опашката вече беше 7 км на българска територия, вчера тя беше над 15 км.

На пункта – на територията на България, има линейка и пожарна, в случаи, че има нужда от тях. Раздава се вода и храна от БЧК. Българските власти и БЧК обаче не могат да осигурят помощ за българите, които чакат на гръцка територия.

Шофьори, които тази сутрин влязоха от Гърция, разказаха, че там чакането е по-трудно - няма помощ, няма и завадения. На гръцка територия полицията не разрешава на фермерите да блокират пътища, твърдят още шофьорите на тирове.

Утре – 4 февруари, в Гърция се очаква национална стачка и е възможно отново да има проблеми за пътуващите към южната ни съседка.