Близо 1300 българчета са получили шанс за живот през миналата година, благодарение на Фонда за лечение в чужбина. Терапиите зад граница и у нас възлизат на повече от 11 милиона лева. От Фонда обаче се оплакват, че през 2014 г. дарителите са били по-малко, отколкото през 2013-а.

Виктория е едва на 4, а вече е претърпяла три операции, първата още на 4-месечна възраст. Момичето се ражда с вродена малформация на лимфните възли - тумор, който расте заедно с него. На 4 март Виктория се е върнала от лечение в Берлин, финансирано от Фонда за деца.

Всяка секунда е ценна, когато става въпрос за спасяване на детски живот. Затова някои молби се разглеждат на извънредни заседания на Фонда и обществения съвет към него.

Най-често децата заминават за лечение в клиники в Австрия, Германия, Франция, Великобритания, Турция. Чужди професори също се канят у нас. Терапията на 365 малки пациенти зад граница миналата година е струвала близо 7 милиона лева.

Най-много средства Фондът отпуска за лечение на неврологични и ортопедични заболявания. Средства за терапия получават и малки пациенти с очни и онкохематологични проблеми.

Можете да станете дарител на Фонда за лечение на деца в чужбина чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS FOND.