Флакон лютив спрей е обгазил операта (ОБЗОР)
Изключва се версията за терористично нападение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
опера, софия, авария
Снимка: btvnovinite.bg

Полицията работи по нова версия за обгазяването на софийската опера – изпръскан е цял флакон лютив спрей.

Ситуацията в момента е спокойна, а в сградата днес имаше няколко представления и всичко беше нормално. Засега МВР няма заподозрян за обгазяването.

Разследващите изключват категорично, че става дума за опит за атентат, тъй като няма пострадали. Проверява се обаче кой снощи е бил в сградата.

Подозренията са, че може вътрешен човек да е изпръскал цял флакон лютив спрей в операта. Подобни спрейове се продават свободно на пазара, а ако вдишате от този газ е възможно да изпитате парене на очите и дразнене на гърлото - все симптоми, които са усетили евакуираните хора. 

опера, софия, авария
Снимка: btvnovinite.bg

Стотици зрители отиват снощи в Софийската опера, за да гледат "Княз Игор".  Половин час след началото на представлението хората усещат задушлива миризма и започват да кашлят.

След сигнал за тревога веднага пристигнала пожарната. Актьорът Иво Аръков, който е бил сред зрителите в залата твърди, че никой не е приел насериозно първите призиви за евакуация.

Той споделя, че хората не са послушали първия пожарникар, който е дошъл да помоли всички да напуснат. „Добре че беше втория пожарникар, който да каже, че ситуацията не е шега”, разказа Аръков.

След проверките: Сградата на Операта в София е безопаснаОт МВР предполагат, че някой е напръскал с вид спрей част от сградата

Какво е задушливото вещество така и не е установено. МВР обаче отчете, че всичките 800 души са изведени за 9 минути. Такова нещо никога не ни се е случвало, но видяхме колко бързо можем да реагираме, посочи Вера Петрова - зам.-директор на операта.

Днес благодарен, но анонимен зрител занесе подаръци на персонала за бързата реакция.

Случаят се разследва сериозно, но засега не е установена връзка между обгазяването на операта и на халите. Преди десетина дни заради задушлива миризма и там имаше евакуация. От МВР обаче обясниха, че там вероятно става дума за миризма от почистващи препарати.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре