Финансовият министър: Проверяваме данните за Калин Митрев, поискахме обяснения
Правителството ще вземе отношение по казуса на редовното си заседание в четвъртък, посочват от финансовото ведомство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Владислав Горанов
Снимка: БГНЕС

„С внимание следим темата и сме притеснени от информацията, разпространена в медиите. Разпоредих проверка по изнесените данни и изисках обяснение от г-н Калин Митрев, представителя на България в Съвета на директорите на ЕБВР”, заяви министърът на финансите Владислав Горанов след разкритията на Проекта за разследване на корупция и организирана престъпност (OCCRP) и няколко големи европейски медии, свързани с т.нар. „Азербайджанска перачница“.

На база на събраната информация, правителството ще вземе отношение по казуса на редовното си заседание в четвъртък, съобщава още Министерството на финансите.

Според изнесените данни Калин Митрев – българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие и съпруг на Ирина Бокова, е замесен в мащабна схема за пране на пари.

„Гардиън”: Съпругът на Ирина Бокова е замесен в мащабна схема за пране на париРазследването на т.нар. „Азербайджанска пералня” разкрива, че между 2012 и 2014 г. са направени повече от 16 хил. плащания на стойност близо 2,9 млрд. долара за лобиране в Европа, купуване на луксозни стоки и пране на пари

Разследването на т.нар. „Азербайджанска перачница” разкрива, че между 2012 и 2014 г. са направени повече от 16 хил. плащания по различни канали на стойност близо 2,9 млрд. долара от Азербайджан към известни европейци, купувани са луксозни стоки и са прани пари през мрежа от почти непрозрачни британски компании.

„Според данните ни пари са се изпращали през британски компании на Калин Митрев, българин, който беше назначен миналата година в Европейската банка за възстановяване и развитие”, пише „Гардиън”.

Вчера Калин Митрев отказа коментар пред bTV.

Скандалът засяга и много известни други публични личности от Германия, Италия, Великобритания, Франция, Турция.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре