Фалстарт на делото за бившите Царски конюшни
Съдът ще направи нов опит да даде ход на делото на 13 декември
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Веселин Пенев
Снимка: bTV

Делото за бившите Царски конюшни срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев претърпя фалстарт – то беше отложено, тъй като се оказа, че настоящият областен управител не е бил редовно призован и поради това областната управа не е имала възможност да предяви граждански иск срещу подсъдимия.

Прокуратурата обвинява Пенев за продажба на безценица на имота в центъра на столицата.

Държавата се опита да предяви искове за нанесените щети в размер на над 20 млн. лв., защитата ги оспори. Съдът в крайна сметка постанови на следващото заседание по делото да се яви областният управител на София, който да даде позиция по случая.

Обвиниха бившия областен управител на София в неизгодни сделки за 11 млн. лв.Става въпрос за продажбата на т. нар. царски имоти. Веселин Пенев е обвинен и в безстопанственост. Наложена му е парична гаранция от 20 000 лв.

Изобщо не става въпрос за чувство за вина. Аз в самото начало казах, че поставянето на едни неистини няма как да ги направи истини – коментира Пенев. – Знаете, че аз съм политическо лице в качеството си на каквото бях областен управител. Има възможност да се направят всякакви причинно-следствени връзки по отношение на това как се развиха нещата в България от политическа гледна точка след момента на така нареченото обвинение“.

Сделката за „царските конюшни” – уж законна, но донесла една оставка (ОБЗОР)Днес областният управител на София Веселин Пенев беше официално отстранен от поста си

По едно от обвиненията – за сключване на неизгодна сделка, щетата е над 10 млн. лева и е формирана от разликата между продажната цена и реалната пазарна стойност на имота, каза прокурорът по делото Михаела Райдовска. Другото обвинение е за умишлена безстопанственост, в резултат на което също са настъпили вредни последици за областната администрация и за българската държава, добави тя.

"Царските конюшни" – продадени зад гърба на държавата още преди 13 г.Тунел "Витиня" е бил опасен за преминаващите, ремонтът продължава поне до март

Съдът ще направи отново опит да даде ход на делото на 13 декември.

Пенев напусна със скандал политиката преди около година защото се оказа ,че е продал на безценица апетитен имот в центъра на София – 7,5 декара за около 90 лв./кв. м.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре