Фалшивата жалба, блокирала регистрацията на „Да, България”, вече е оттеглена
Оттеглената жалба е от името на Вера Асенова – член на изпълнителния съвет на партията на Христо Иванов и негова близка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 1
    0
2111291255.jpg

Една от жалбите, които блокираха регистрацията на „Да, България” като политическа партия, вече е оттеглена.

Оттеглената жалба е от името на Вера Асенова – член на изпълнителния съвет на партията на Христо Иванов и негова близка. В момента тя подготвя жалба до прокуратурата.

„Тези потресаващи престъпления срещу личността, за съжаление, са често срещани в България. Това за първи път се прави срещу политическа партия”, заяви Асенова на излизане от Съдебната палата.

2111291254.jpg

Вчера три жалби блокираха регистрацията на партията, като по този начин стана невъзможно „Да, България” да се яви като самостоятелна партия на предстоящите парламентарни избори.

„Да, България“ ще опита да се яви на изборите в коалицияЛидерът ѝ получи мандат за преговори, след като регистрацията на партията беше блокирана от три жалби, внесени в последния момент

Единственият вариант е „Да, България” да се яви като коалиция, като текат преговори със Зелените и ДЕОС като евентуални партньори.

Днес партията на бившия правосъден министър организира мащабна акция по събиране на подписи, като те трябва да съберат общо 3000, които са необходими за регистрацията на коалиция.

  • 1
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре