Румен Радев не подозира какъв турболентен и изключително тежък мандат му се задава не поради вътрешни причини, а поради външни. Това каза в „Тази сутрин” Евгений Дайнов.

„Доналд Тръмп каза, че Америка се оттегля от световните дела и няма да пази ничии граници и може би няма да участва толкова дейно в НАТО. Това оттегляне създава огромен вакуум и прехвърля огромна тежест върху европейските членове на НАТО да видят какво правят оттук нататък. Той като държавен глава и главнокомандващ на европейска натовска държава – част от тази тежест ще се изсипе върху него. Всички тези европейски глави ще имат тежки мандати”, заяви Дайнов.

Нашите врагове, на западния свят, чуха много ясно посланието на Тръмп, добави Дайнов. По думите му сега ще се пробват през коя граница могат да минат и дали американците няма да я пазят. Много опасен свят се задава, каза още политологът.

Във връзка със задаващите се предсрочни парламентарни избори, Александър Маринов заяви, че ни очаква ни яростна предизборна кампания.

По думите му днешният политически елит има ниско ниво на култура, а не толкова, че преследва дълбоки планове. "Прости, невъзпитани, некултурни хора не могат да направят хубава политика. Има тенденции в обществото и в Европа, които ще засмучат развитието на политическия процес", каза Маринов.

Какво още коментираха гостите, вижте във видеото: