Ерол Шакир – мъжът, който предотврати по-голяма трагедия в Хитрино
Ръководителят движение останал на поста и след взрива, за да обезопаси гарата и да спре идващия пътнически влак
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Ерол Шакир, Хитрино
Ерол Шакир Снимка: bTV

Ерол Шакир е ръководител движение на гарата в Хитрино. Именно той е на смяна на 10 декември, когато влакова композиция, превозващата пропан-бутан и пропилен, дерайлира, а взривът малко след това превърна голяма част от селото в развалини.  

С риск за живота си Ерол остава на работното си място и предотвратява още по-голяма трагедия. След експлозията той изключва захранването и предупреждава съседната гара да не пуска пътническия влак, идващ към Хитрино.

Къщата му е на метри от жп линията, в най-засегнатия район.

Ерол Шакир, Хитрино
Ерол Шакир Снимка: bTV

В първите минути след взрива Ерол се чул с жена си, която била на метри от епицентъра на пожара. Щом се уверил, че е добре, останал на пост, за да обезопаси района.

Николай Николов: Операция като в Хитрино не беше правена никога у насДо последния ден можеше да има взрив, но хората се справиха перфектно, заяви шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов

Сега казва, че не се чувства като герой.

„Какво може да направиш? Първо трябва да си свършиш работата и това е...”, споделя Ерол, според когото всички негови колеги са големи професионалисти и биха реагирали като него в екстремна ситуация.

Ерол Шакир, Хитрино
Снимка: bTV

Вижте още във видеото:

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре