Емил Димитров – Ревизоро: Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е бомбастичен
Определено много скъпи коли се движат, а не виждаме икономиката да има огромен ръст, не виждаме милиони заводи да работят с голяма печалба, коментира той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Емил Димитров - Ревизоро
Снимка: bTV

Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е толкова бомбастичен, колкото някои си мислят, но ще има превенция, заяви в предаването „Лице в лице” Емил Димитров – Ревизоро, който е председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата.

Прокуратурата вече знае колко суперколи се карат у нас365 българи си купили имоти за по над половин млн. лева в рамките само на две години

„Винаги излиза нещо от тази акция, макар и не това, което хората очакват– всички да бъдат затворени и колите да бъдат конфискувани. Много често бизнесмени, които регистрират минимални печалби или почти работят на загуба, имат достатъчно доходи да си купят такива коли, но вероятно при повечето от половината ще излезе, че всичко е нормално.

Но ще има превенция – хората със скъпи коли ще се замислят дали могат да отговорят от къде са им доходите, превенцията е добра”, беше мнението на Димитров.  

„Определено много скъпи коли се движат, а не виждаме икономиката да има огромен ръст, не виждам милиони и хиляди заводи да работят с голяма печалба”, посочи още той.

Димитров отговори и на въпроса дали е била „пробита” системата на НАП и Митниците, като можела лесно да се манипулира.

5 години митниците работели с „пробита” системаМитничари и ИТ специалисти можели да трият транзакции за милиони без никаква следа

Безспорно нарушение на митниците има, имало е възможност да се влиза с една парола или да се изтрива информация, или тя да е непълна, но след това – след сигнал от 2016 г. – всички слабости са отстранени.

Има 300 000 транзакции, в които информацията, която е въведена, не съответства на тази в митниците – но това е за много стар период”, посочи Димитров.  

„Проблемът е дали същата фирма ще продължава да разработва такива софтуерни продукти. Това е касовият апарат на държавата, не трябва да го оставим някой да го манипулира дистанционно” , допълни той.

„Цялата история е направена да удари Владислав Горанов, защото той раздава парите, а всички политики се изпълняват с пари. Всъщност ударът е за който и да е финансов министър, както и да се казва той”, смята Ревизоро.  

На въпроса кой може да стои зад такъв удар той отговори: опозицията.

По думите му това е бил премерен удар и той до голяма част е успял, защото за пръв път се прави вот на недоверие на кабинета заради приходната част, респективно е имало и опит да бъдат очернени и митниците”, каза още той.

Вижте още във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре