Екатерина Захариева: Правителството не е обещавало военна помощ на Кюрдистан
Тя отговори на въпросите на журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, зададени в предаването "Тази сутрин"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Правителството не е обещавало военна помощ на Кюрдистан, нито признание на референдум за обявяването му за автономна област. Това обяви на въпрос на bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Елена Йончева: Има съмнение за корупционна схема при строителството на оградатаВярно ли е, че Бойко Борисов е обещал военна помощ на иракски Кюрдистан, пита депутатът от БСП

Журналистката Елена Йончева, която е депутат от БСП в момента, обяви в предаването „Тази сутрин”, че премиерът Бойко Борисов е имал среща с президента на иракски Кюрдистан Масуд Барзани, за която у нас се е разбрало от публикации в кюрдските медии.

По думите й в тези медии е публикувана информация, че България ще предостави военна помощ и са водени разговори за признаване на референдума за независимост на Кюрдистан.

Не е проблем провеждането на тази среща, но трябва да се знае какво е договорено, уточни тя.

"Не знам БСП откъде ги твърдят тези неща, ние сме съюзник в НАТО. Знаете как се взимат решения в глобалната коалиция, така че БСП какво твърдят – попитайте тях. Това са неща „казал – рекъл“, така че е неоснователно. Това е част от обиколка, която Барзани прави в региона, не е обсъждано признаване на референдума, говорено е главно за борбата с тероризма”, обяви Захариева.

У нас Масуд Барзани се е срещнал с председателя на парламента Димитър Главчев, с министъра на икономиката Емил Караниколов и на туризма Николина Ангелкова.

Захариева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов не са присъствали на разговорите.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре