168 или 1.3 процента, от постъпилите през 2013 г. в "Топлофикация - София" жалби са били основателни, съобщи пресцентърът на дружеството. Данните са от направена проверката на компанията относно постъпили общо 13 087 жалби.

Броят на сигналите е по-висок в сравнение с предходните години, но през миналата година "Топлофикация - София" е провела активна кампания за проверка на сметките и е призовала клиентите да изпращат сигнали, ако имат неясноти или съмнения в сметките си, отчитат от дружеството.

Ръстът в жалбите не би трябвало да се разглежда еднозначно, а следва да бъде приеман и като индикация за активизирания диалог с клиентите и готовността на компанията да провери всеки един случай и да предостави допълнителна информация по него, посочват от дружеството. Оттам казват още, че всички топломери в абонатните станции в столицата функционират в пълна изправност и няма установени нарушения.

Съобщението идва, след като вчера министърът на икономиката Драгомир Стойнев призова принципала на топлофикацията - Столичната община, да направи усилия, така че абонатите на топлофикацията да получат "справедливи" сметки за парно. Междувременно от енергийния регулатор ДКЕВР оповестиха, че в момента правят 3 проверки на дружеството.