Трафикът на места в големите градове почти замря в първия от поредицата празнични и почивни дни. Така ли е и по пътищата и магистралите или „голямото пътуване” продължава?

Натоварено е движението по магистралите „Люлин”, „Хемус” и „Тракия”. В София има повече автомобили по изходите, но улиците видимо опустяват.

В момента има задръстване на бул. „Цариградско шосе”:

Снимка: btvnovinite.bg

Днес и утре се очакват и дневни, и нощни акции на КАТ, в които ще се следи за пияни шофьори, ще се проверява изправността на колите в малките населени места, както и гражданската отговорност и винетките.

Задължително е ако пътувате по републиканските пътища да си носите и касовия бон за винетката, за да докажете, че е не е крадена. Утре времето се разваля, очаква се да завали.

Трафикът на път за Гърция и Банско е на приливи и отливи, като през повечето време е интензивен. Тези, които са избрали да пътуват днес са избегнали тежката катастрофа снощи на път за Гърция.

Най-опасни са Кресненското дефиле и Предела.

На ГКПП "Кулата-Промахон" движението е затруднено и са се образували големи колони от автомобили, които чакат да преминат в Гърция. На останалите гранични пунктове движението е нормално.