Двамата 18-годишни, взривили банкомат в „Люлин“, остават в ареста
Те заявиха пред съда, че съжаляват за стореното
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    2
младежи, взривили банкомат в Люлин
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на двамата 18-годишни младежи, които взривиха банкомат в столичния квартал "Люлин" на 28 декември 2017 г., предаде БГНЕС.

Двамата младежи бяха задържани за взривения банкомат на булевард "Панчо Владигеров". Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено около 3:30 ч. през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари поради включване на алармата.

Крадци опитаха да оберат банкомат в столичния ж.к. „Люлин“Сигналът за инцидента е подаден малко преди 3:30 ч.

Двамата задържани – Валентино Валентинов и Даниел Лулев, заявиха пред съда, че съжаляват за стореното.

Даниел каза, че изключително много съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му налага най-тежката мярка, защото сега е 12-и клас и ще има изпити.

Валентино каза почти същото, че безкрайно много съжалява за постъпката си и това е нещо, което никога отново няма да му мине през главата, след като вижда какви са последствията. Задържаният заяви още, че не смята, че той и Даниел са опасни за обществото и са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще.

младежи, взривили банкомат в Люлин
Снимка: БГНЕС

И двамата адвокати на задържаните поискаха по-слаба мярка за неотклонение, но съдията заяви, че счита, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления – взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв., а сумата в него била 96 000 лв.

Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.

  • 3
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре