Двама от задържаната през уикенда банда – вече с обвинение за подбудителство и убийство
Всички в групата са познати на полицията, четирима са осъждани, каза говорителят на главния прокурор
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Румяна Арнаудова
Снимка: bTV

Двама от задържаните при полицейската акция в събота срещу неделя на магистрала „Тракия“ до София са обвинени в подбудителство и извършване за убийство, а всички задържани – и за участие в организирана престъпна група и контрабанда.

Това съобщи в предаването „Тази сутрин“ по bTV Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров.

Групата се е занимавала с трафик на наркотици, на цигари и пр. и е извършила убийство, откъдето започва разплитането на случая.

Арестуваните при акцията на МВР снощи – най-малко осемСпоред източници на bTV е разбита организирана престъпна група, която се занимава с наркотрафик

„Голямата група, която вече се съди от Специализирания наказателен съд за контрабандата на около 15 тона хашиш, е част от новоустаноевната група. Според анализа на доказателствата към онзи момент, когато е разкрита първата група за контрабанда на хашиша, задържаните през уикенда лица са били част от нея, но не е имало доказателства срещу тях. Затова са останали извън полезрението на наказателното производство и са продължили да извършват престъпления. Те са приобщили нови лица и са осъществили убийството на свой съучастник (таксиметровия шофьор Борислав Петров), за да намалят доказателствата, които прокуратурата е представила на съда за осъждането на всички 10 обвиняеми и вече подсъдими лица“, каза Арнаудова.

Разбитите през последните дни банди – с голям „стаж” и никаква връзка с последното отвличанеТрафиканти на цигари и хашиш са заподозрени, че са ликвидирали свой "колега"

Борислав петров е направил пълни самопризнания по време на досъдебното производство, разкривайки собствената си престъпна дейност и тази на останалите членове на групата, и е имал намерение да направи същите признания пред Специализирания наказателен съд. Затова е бил убит, каза Арнаудова.

Всички петима задържани лица са обвинени за участие в организирана престъпна група и контрабанда, а двама – и за подбудителство и извършване на убийство.

Всички те са известни и на полицията, и прокуратурата и имат криминални регистрации, основно за престъпления против собствеността, за хулигански действия, причиняване на телесни повреди. Четирима вече са осъждани, като са им били наложени наказания, които са били изтърпени, пробации или условни присъди, изпитателния срок за които е изтекъл.

На всички задържани са наложени най-тежките мерки за неотклонение – „задържане под стража“. Надяваме се този арест да продължи максимално дълго време. Прокурорите ще се постараят максимално бързо да внесат делата в съда и да предадат лицата на съд. Ще настояваме те да получат най-тежки наказания, каза още Арнаудова.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре