Политическата партия ДРОМ поиска главният прокурор да разследва за расизъм евродепутата Ангел Джамбазки. Причината за това е коментар на зам.-председателя на ВМРО за толерирането раждаемостта при непълнолетните роми.

„Една публична личност не може така да говори, не може да разединява нацията и да поставя една общност под един знаменател заради един или два случая”, заяви председателят на ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев в студиото на „Лице в лице”. Освен че ще даде Джамбаски на прокурор, той заяви и че ще протестира пред сградата на ВМРО в София.

 „Българи и роми никога не са имали проблеми в историята но в последно време стана много модерно тези партии, които се определят като националистически, да разединяват нацията и да създават хаос в обществото”, коментира още Илиев.

„Държавата трябва да провежда политики, които да бъдат еднакви за цялото общество”, коментира Илиев и обясни, че е важно те да обединяват хората, независимо от етническата им принадлежност.

В момента срещу Илия Илиев тече разследване за купуване на гласове. Заради него той се отказа от депутатския си имунитет.