Драгомир Стойнев: Коалицията ГЕРБ и Патриоти няма как да издържи 4 години
По думите му е съвсем нормално Бойко Борисов и ГЕРБ да дават заявка за пълен управленски мандат, тъй като до момента не са изкарвали такъв
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    6
Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

„Коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти е доста странна, няма как да издържи 4 години на такава силна опозиция като нашата”, заяви Драгомир Стойнев от БСП в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му е съвсем нормално Бойко Борисов и ГЕРБ да дават заявка за пълен управленски мандат, тъй като до момента не са изкарвали нито един такъв.

На финала: Вижте как ГЕРБ и Обединените патриоти пишат управленската програма Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува снимки как върви процесът

„Обединените патриоти са хора, които никога не са подкрепяли Европейския съюз. ГЕРБ уж са проевропейска партия, но явно има някакви интереси, които водят до създаването на този кабинет”, допълни още Драгомир Стойнев.

По думите му той много се съмнява, че между ГЕРБ и Патриотите ще има единни решения за политики и разбирателство.

БСП отново в опозиция

Драгомир Стойнев поясни, че левицата със сигурност ще бъде опозиция на управлението, но що се касае до важни външнополитически въпроси, ще се търси консенсус с управляващото мнозинство.

„Ние имаме една основна краткосрочна цел – успешно председателство на Европейския съюз. Всички политически сили трябва да се обединим, за да имаме едно добро председателство”, допълни Стойнев.

Кабинетът прие план-сметка за председателството на ЕСБюджетът за трите години – 2016, 2017 и 2018, е 150 млн. лв.

По думите му предстоящите преговори за брекзит, както и тежката година за Европа са допълни предизвикателство за нашето председателство и партиите трябва да покажат, че са единни когато става въпрос за национален интерес.

„Когато се касае за вътрешни проблеми е необходимо да бъдем много по-настъпателни и да предлагаме решения”, каза той по повод БСП като опозиция.

ГЕРБ дават на БСП председателското място в НС, „червените” не го искатБило жест към левицата заради доброто й представяне на вота

Стойнев поясни, че именно поради тази причина Корнелия Нинова е отказала поста на председател на Народното събрание, тъй като „партията трябва да бъде в опозиция докрай”.

  • 3
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре