ДПС обсъжда сделката за ЧЕЗ на заседание в сараите в „Бояна”
Не мисля, че точно този избран участник е стратегически инвеститор, каза за продажбата зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сараите в Бояна
Снимка: БГНЕС

Сделката за ЧЕЗ е една от основните теми на заседанието на ръководството на ДПС, което се провежда в т.нар. сараи в „Бояна” с участието на почетния председател на партията Ахмед Доган.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид българските служби и държавните институции дължат обяснение и малко повече информация за сделката. „Не мисля, че точно този избран участник е стратегически инвеститор. Затова трябва да се проследят средствата”, каза той преди заседанието.

Сараите в Бояна
Снимка: БГНЕС

На въпрос дали продажбата на ЧЕЗ може да разклати правителството, Хамид отговори: „Не мислите ли, че управлението вече само́ се клати по други причини?”.

Чешкият премиер – „в шок” от събитията след продажбата на ЧЕЗ-БългарияАндрей Бабиш нарече енергийната компания "държава в държавата"

В парламента ще има дебат по оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и това ще бъде мястото и времето, в което ще се пита всичко, каза преди заседанието другият зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев.  

Йордан Цонев
Снимка: btvnovinite.bg
„Лидове Новини”: Държавната банка за развитие участва в сделката за ЧЕЗДруги две от най-големите финансови институции у нас издали банкови гаранции

Регулярното заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група ще излезе с позиция по всички тези въпроси, допълни той.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре