Едно тефтерче с личните записки на Филип Златанов на два пъти взриви публичното пространство през годината.

Все още отеква мистерията с интерпретацията на инициалите на страниците и героите на новото време, които се крият зад тях.

Всъщност, изчезнаха два тефтера – в цвят черен и цвят бордо. Изчезнаха от колата на едно вещо лице, отишло до тоалетна в храстите на Околовръсното.

Червеният депутат Кирил Добрев върна съдържанието им, макар и копирано на ксерокс. А в претоплените страници ние открихме инициали, които незнайно КОЙ се беше опитал да скрие.

Много смешно, много жалко

Крадци атакуват колата на вещото лицe Стефан Бенчев двата тефтера - според собствената му версия. Той спестява на полицията чии тефтерите са задигнати. А прокуратурата разбира за мистериозния обир седмица по-късно.

„Инициалите се превърнаха в имена и влязоха във властта”, коментира Мая Манолова от БСП. Камен Костадинов от ДПС също е лаконичен: „Ако не беше много жалко щеше да е много смешно това което става”.

Според Цвета Караянчева от ГЕРБ, обаче, именно хората на Бойко Борисов са най-заинтересовани цялата истина да излезе на бял свят.

Ксерокс с елементи на разсъждение

Червеният депутат Кирил Добрев реши да приласкае крадците като обяви пред bTV, че ще им даде заплатата си, ако върнат вещественото доказателство.

Добрев ни връчи страниците, презентирани от прокуратурата още преди година. А нашият внимателен прочит осветли информация, която прокурорите ни бяха спестили.

Внимателно вглеждане в ръкописния текст от прожекцията показва, че действията спрямо Е.Димитров трябва първо да се съгласуват с ИФ и с 10. Интернет издания обаче разпространиха друго копие на същия ръкописен текст. Разликата е, че в него съгласуването трябва да се извърши с ИФ и ДП.

“Този текст е първоначалният, в който пише буквите ДП, а не числото 10. Тази 0 по никакъв начин не прилича на прилича на всички други нули - те са изпълнени с едно движение”, обясни графологът Сашо Атанасов.

На фона на скандала, делото срещу Златанов продължаваше. Той не чу присъдата си на втора инстанция. А в залата му прилоша.

Разкритието на bTV изкара протестиращи пред Съдебната палата.

„ДП не е конкретно лице. Днес ДП е един, утре ще е друг и ако я продължаваме в този смисъл третия ден ще е някой друг и винаги ще има, щото той ще е, винаги трябва да се поддържа”, коментира на свой ред главният прокурор Сотир Цацаров.

Протестът беше еднократен, а Прокуратурата така и не отговори - кой е ДП и какво е 10.

Трима графолози независимо един от друг потвърдиха, че ДП е било преправено на 10. Заради липсващите тефтери обаче никога няма да разберем КОЙ е пренаписал истината.

  • Изложба в Националната библиотека показва първия препис на „История славянобългарска”
  • Всеки трети работодател наема нови служители през 2015 г.
  • 69 българи получиха шанс за нов живот след трансплантации през 2014 г.
  • 118 журналисти са загинали заради работата си през 2014 г.
  • Какво четохте през годината на bTVnovinite.bg
  • Спортната 2014 г. донесе силни емоции
  • Спомен за онези, които ни напуснаха през 2014 г.
  • Първо кацане върху комета на апарат, създаден от човешки ръце
  • 2014: Равносметката
  • Изключителна година за Крисия, Хасан и Ибрахим