Договорът за приятелство между България и Македония влезе в сила
Никола Димитров посочи символика в това, че днес е денят на свети Валентин
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Договор за приятелство
Снимка: Министерство на външните работи

Договорът за приятелство между България и Македония влезе в сила.

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов външните министри на Република България и Република Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров подписаха Протокола за размяна на ратификационните документи, с което влиза в сила Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави.

Българският парламент ратифицира Договора за добросъседство с МакедонияТой бе ратифициран от македонския парламент преди три дни

„След подписването на договора през август отчетохме 11% ръст в стокообмена и 10% увеличение на туристите. Показахме, че на Балканите може сами да решаваме проблемите си“, изтъкна министър Захариева.

Никола Димитров посочи символика във това, че днес е денят на свети Валентин. "Мисля, че днес е много важен ден за отношенията ни. Може би, символиката на 14 февруари, ми позволява да кажа, че днес историята се усмихна на България и Македония, а бъдещето им се отвори", заяви той.

Македония ратифицира Договора за добросъседствоМВнР приветства решението на депутатите в Скопие

Премиерът Бойко Борисов каза, че ако „Скопие и Атина бъдат така храбри, в рамките на месеци нещата ще тръгнат и ще бъдат Балканите една приказка.”

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре