В следобедните часове ще остане облачно, с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопската област. В крайните югоизточни райони ще вали мокър сняг. Ще духа умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Максималните температури ще са между минус 5° и 3°.

 През нощта от север валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва. В Южна България все още ще превалява сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен север-североизточен вятър и там остават условията за образуване на преспи и навявания. Минималните температури ще са предимно между  минус 5° и минус 10°, на отделни места в Северна България до минус 12°.

 

Утре ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над южните райони. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Максимални температури в повечето места между  минус 6° и минус 1°.

 През почивните дни сутрин ще е доста студено. През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля. В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, на места в неделя, главно в Източна България ще се задържат почти през целия ден и температурите там ще остават ниски, а е възможно и да прехвърча сняг.

В понеделник в много райони ще има ниска облачност, а привечер от югозапад ще започне и ново увеличение на облачността. Във вторник отново ще започнат превалявания, с по-голяма вероятност и на повече места в Южна България. В планините и планинските райони ще вали сняг, в равнините – дъжд, възможни са поледици.