Днешният ден ще бъде най-горещият за тази седмица. Код жълто за високи температури днес важи за по-голямата част на страната. Без предупредителен код са само източните райони, но  и там също ще има места с високи температури. Максималните температури в по-голямата част на страната днес ще бъдат между 33° и 38°.

Снимка: НИМХ - БАН

Ще се задържи предимно слънчево.
Привечер над северозападната половина на страната ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.  

Утре в Западна България температурите ще се понижат и  ще има места с максимални стойности 26 - 27 градуса. В Централна и Източна България и утре ще остане много горещо. Там отново ще има температури до към 36 - 37 градуса.

Снимка: НИМХ - БАН


Утре облаци ще се появяват най-вече в небето над западната половина на страната. Над източната половина на България отново ще преобладава слънчево време. На повече места и по-силно ще вали утре привечер и през нощта в северозадните и в крайните западни части на страната.
Снимка: НИМХ - БАН
Утре за западните райони е в сила код жълто за силни бури и валежи и условия за градушка - предимно през втората половина на деня и през нощта срещу събота.
Снимка: НИМХ - БАН

И в събота валежите и по-ниските температури ще бъдат в западните райони, на изток ще бъде предимно слънчево и горещо. В неделя вече и в Централна България ще захладнее. Валежи ще има на малко места. И през новата седмица ще вали в малко райони. Температурите отново ще тръгнат нагоре.