След обяд ще бъде облачно, на много места в страната ще има валежи от дъжд, в Северозападна България и високите полета – от сняг. Ще духа слаб източен, по Черноморието - до умерен, североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 10°.

  През нощта времето над страната ще остане облачно, с валежи от дъжд, главно в Предбалкана и високите полета на Югозападна България - от сняг. По-значителни ще са валежите в Източна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад, но ще бъде слаб. Минимални температури между минус 2° и 5°.

 

Утре валежите от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. В сутрешните часове все още ще има валежи, предимно от сняг, в източните райони - от дъжд, които след обяд навсякъде ще спрат. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 2°-3° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни, в София около 4°.

През следващите дни ще духа до умерен вятър, първо от запад, впоследствие от югозапад. Ще има и слънчеви часове, но и значителни временни увеличения на облачността. Бързо ще се затопли и в четвъртък и петък максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.