Днес ще е облачно с превалявания от дъжд, в северозападните райони- от сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 3-4 градуса в крайните северни райони до 16-17 градуса в крайните южни. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух.

През нощта вече ще има валежи от сняг на много места в Северна България и по високите западни полета.

В планините днес ще има превалявания от сняг, под 1600-1700 метра- от дъжд, но през нощта границата на снега значително ще се понижи. През деня ще духа силен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра- около нулата.

Утре с умерен и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите също ще продължат и в много райони ще са значителни. В Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, а с продължаващото застудяване и на места в южната половина от страната дъждът ще преминава в сняг. Само в крайните югозападни и югоизточни райони ще остане дъжд. На много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В петък валежите ще отслабват, но едва привечер ще започнат да спират. Вятърът също ще отслабне, в Западна България- чувствително. Ще бъде студено за март с максимални температури в по-голямата част от страната около нулата, в крайните югозападни и югоизточни райони - до 6-7 градуса. В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне, на места в Западна България и ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни, а дневните слабо ще се повишат. В неделя вероятността за валежи е по-малка, облачността ще намалее и ще се затопля.