Днес облачността ще е променлива, по-честа значителна. На места, главно в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над Дунавската равнина. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

В планините ще е предимно облачно, на много места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - малко над нулата.

В петък и събота с югозападен вятър ще се затопля, по-чувствително през втория ден, когато максималните температури ще са около и малко над 20 градуса. Вероятността за валежи е малка. През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места интензивно. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде то в Северна България, особено в североизточните райони. В началото на следващата седмица ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър, а застудяването ще продължи. На места в Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.