4 юни е денят, в който ще чистим България заедно за шеста поредна година. Целта на тази инициатива на bTV е да излезем и да изринем боклука, насъбрал се по улици, градинки, паркове и в дивата природа.

Всяка година имаме кауза и този път тя е защитените територии. На тях обръщаме специално внимание, защото парадоксът е, че въпреки, че са защитени, са замърсени.

Това обаче не изключва оборките на всички възможни други места.

На сайта на кампанията можете да видите къде ще се чисти организирано. В секцията „организирани акции" ще откриете териториите, и сборните пунктове, на които чистим заедно.

Въпреки че от началото на кампанията са събрани близо 77 тона отпадъци от над 1 милион и 200 хиляди доброволци, все още има места, които можем да променим към добро. Едно от тях е Шипочанския залив при язовир Искър. Там има нерегламентирано сметище.

Във Велико Търново чистим парка Света гора. Във Варна - единствения български морски курорт природен парк - Златни пясъци.

Всички, които искат да чистят заедно с талисмана на кампанията Зеленко Зеленков могат да го срещнат тази сутрин в Борисовата градина, а по-късно на Шипочанския залив.

Ще можете да видите в действие и лицата на bTV. В района на Борисовата градина ще чистят Деси Стоянова и Александър Кадиев, Антон Хекимян, Петя Дикова, Николета Маданска, Мария Цънцарова, както и главният изпълнителен директор на телевизията Павел Станчев.

Около Резерват "Искър" ще чистят директорът "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков, Светослав Иванов и участници от реалити форматите на bTV.

В Ловния парк пък ще бъдат главният редактор на новините на bTV Гена Трайкова, Станислава Цалова и екоминистърът Ивелина Василева.

Включете се в чистенето и ни пратете снимки и видео в нашата платформа "Аз, репортерът"!