Директорът на 52 ОУ в София: Психолози работят с всички деца, не само с проблемните
В края на февруари 11-годишно момиче от училището почина след ритник в корема
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    4
Данко Калапиш
Снимка: Ладислав Цветков

Психолозите в училищата работят с всички деца, не само с проблемните. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Данко Калапиш, директор на 52 ОУ в столичния квартал „Бояна”, където на 24 февруари почина  11-годишната Габи след ритник в корема от съученик.

11-годишно момиче почина след инцидент в столично училище (ВИДЕО)То било ритнато от 11-годишно момче по време на занималня

Калапиш отказа да коментира поведението на момчето, което е ритнало Габи с мотива, че се води разследване. С момчето е работил психологът на училището по настояване на родителите.

С психолога говорят и деца, които искат да споделят нещо, уточни директорът.

Преди инцидента към мен не са постъпвали сигнали за агресивно поведение и проблеми с този ученик, винаги сме имали съдействието на родителите, каза Калапиш.

След трагичния инцидент в училището тече проверка от регионалния инспекторат, от агенцията за закрила на детето и социалните служби. Приключила е проверката на инспектората, тя е установила само нарушения при попълването на документи.

Преди инцидента към мен не са постъпвали сигнали за агресивно поведение и проблеми с този ученик, винаги сме имали съдействието на родителите.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 2
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре