Дим в локомотива спря пътническия влак от Сливен за Бургас
Пътниците не са били застрашени, извозени са с автобуси до крайната гара
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
влак, бдж, волтова, дъга
Снимка: bTV

Задимяване в машинното отделение на локомотива спря пътническия влак от Сливен за Бургас, съобщиха от БДЖ.

Инцидентът е станал около 9:35 ч. в участъка между гарите Сливен и Желю войвода, когато локомотивната бригада на влака е забелязала дим, който излиза от машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака, като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства.

Локомотивът е отделен на безопасно разстояние от пътническите вагони. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Локомотиви, като запалилия се в Горна Оряховица, се ползват и за пътнически влаковеОт пътнически превози в БДЖ коментираха, че подобен тип дизелови локомотиви се използват само при сериозна нужда

За пътниците от влака ще бъде осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция са пътували около 30 пътници.

С променен маршрут ще се движат два бързи влака между София и Бургас. Тези влакове ще бъдат отклонени през Стара Загора.

Възникналото запалване в машинното отделение на локомотива по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал, уверяват от БДЖ.

 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре