Телевизията с тези дългове е загубен икономически проект – няма логика някой да дойде, да плати куп пари и да я развива. Това подчерта бившият изпълнителен директор на TV7 Диляна Грозданова дни, след като съдия изпълнител опита да прибере сървъра на медията, която има големи задължения към КТБ.

В студиото на "120 минути" тя посочи, че спасението за телевизията може да дойде от инвеститор, който има не икономически, а политически мотив. По думите й такъв е руският олигарх Константин Малофеев, смятан за близък до Владимир Путин и спряган за нов собственик на медията.

Грозданова се върна по-назад – към момента, в който е напуснала TV7. „На Цветан Василев беше телевизията – дали пряко, или непряко. Обществена тайна е, че той взе TV7”, посочи тя и допълни, че купувачът е имал изискване преговорите по смяна на собствеността да бъдат тайни.

„В телевизията, доколкото знам, са се излели 300 млн. лева, това е огромна сума – представете си една телевизия с 300 милиона какво може да направи. Тя винаги е била на загуба, явно надеждата и желанието са били да служи (и служеше) като инструмент на тези, които бяха тогава в тандем – Цветан Василев и Делян Пеевски”, каза още Грозданова.

По думите й Василев, Пеевски и „всички властимащи по времето, когато се развиваше този етюд” са имали големи амбиции и са използвали медията като оръжие, а в същото време чрез високите заплати в TV7 дошли добри журналисти, някои от които се съгласили да изпълняват и поръчки.

По повод случилото се в сряда в сградата на медията, Грозданова беше категорична: „Не става дума за свобода на словото, става дума за пари, може би за показване на мускули, може би за желание за използване на този властови ресурс от други”.

По думите й изпълнението на закона е било направено „като слон в стъкларски магазин”, но все пак „би трябвало да се подходи към всички длъжници на КТБ”.

Припомняме, в различни медийни публикации беше посочено, че няколко от най-големите български всекидневници също са разчитали на пари от КТБ.