Десислава Атанасова: Никой не е проверявал Корнелия Нинова за сделката за „Техноимпекс“
Твърденията на лидера на БСП „не са приятел на истината“, заяви депутатът от ГЕРБ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 18
    10
Десислава Атанасова
Снимка: Ладислав Цветков

Не е вярно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е проверявана от трима главни прокурори за сделката за „Техноимпекс“, както тя твърди. Всъщност никой не я е проверявал. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя се позова на справка, която е изискала от главния прокурор Сотир Цацаров, и цитира отговора от вчера, в който се казва, че „не са подавани сигнали, не са извършени проверки и не са образувани досъдебни производства относно приватизационната сделка. Не са установени преписки или досъдебни производства, касаещи придобиване на акции от „Техноимпекс 98“ АД от страна на Корнелия Петрова Нинова“.

Десислава Атанасова
Снимка: bTV

„Нинова много често злоупотребява и твърденията ѝ не са приятел на истината“, каза Атанасова.

Депутатът припомни и за други документи, които е показала, според които лидерът на БСП не само е участвала в приватизацията на дружеството, но и е платила 70 хил. долара за акции и е поела задължение за 700 хил. долара.

Десислава Атанасова
Снимка: Ладислав Цветков

Мисля, че това е много неудобна тема за нея, затова и темата за ревизията на приватизацията претърпява различни формати – първо щяха да я подкрепят, тя уж щеше да подпише, а БСП да гласува против, сега иска лидерска среща, посочи Атанасова.

Тя подчерта, че промените в Конституцията не се правят, за да бъде ударена Нинова или хората около Костов. Трябва да се потърси наказателната отговорност на лицата, които са ощетявали държавата, заяви Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 18
    10
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре